Welke gordijnplooien kiezen?

gordijnplooien

Heeft u een mooie stof gezien en wilt u hier gordijnen van laten maken? Dan bent u bij De Handige Naald in Sint-Oedenrode aan het juiste adres. In deze blog gaan we het over gordijnplooien hebben en waar u op moet letten.

5 type plooien voor uw gordijn

U kunt bij de Handige Naald kiezen uit vijf type gordijnplooien. Lees hieronder snel verder.

Gordijn met enkele plooi

gordijn enkele plooi

De enkele plooi is de eenvoudigste. Passen we toe bij zware en dikke materialen zoals velours en bij plooigordijnen die gevoerd worden. Voornaamste voordeel: u heeft relatief weinig gordijnstof nodig.

Gordijn met vlinderplooi

Vlinderplooi is een ander woord voor dubbele plooi. Deze plooi is de meest gebruikte. Geeft het gordijn een exclusieve uitstraling. Uw gordijnstof hangt mooier en de onderkant valt soepeler dan met een enkele plooi. Maar u heeft er ook meer van nodig.

Gordijn met triplooi

De triplooi is een upgrade van de vlinderplooi. We vouwen de plooi namelijk niet twee maar drie keer in. Passen we meestal toe bij dunne en soepel vallende stoffen zoals vitrages, voiles en inbetweens. Niet bij dikke en/of gevoerde gordijnen: dan wordt het geheel te zwaar en te massaal.

Gordijn met platte plooi

De platte plooi is vooral geschikt voor voile en vitrage. Reden: een gordijn met een platte plooi kunt u niet open– of dichtdoen; het blijft over een vaste breedte hangen. Er zit veel stof in zo’n soort gordijn. Daardoor heeft u weinig inkijk van buiten. Staat tegenover dat een voering niet mogelijk is.

Gordijn met waveplooi

Een waveplooi is een gordijn met regelmatige golven. De golven ontstaan doordat aan de bovenzijde van het gordijn een transparante band is gestikt. Met behulp van de waveglijders ontstaat er vervolgens een mooie plooi. In de wave gordijnband worden insteekhaken op gelijke afstand geplaatst.

Wilt u gordijnen op maat laten maken?

Wilt u graag nieuwe gordijnen op maat laten maken door ons? Neem gewoon contact met ons op of kom langs in Sint-Oedenrode aan het Kerkplein 3A.