Gourmet stank uit je huis verwijderen na Kerst

De kerst zit er op en doorgaans liet Nederland geen kans onbenut om te gourmetten. Ongeveer 40% van de Nederlanders doet dit tijdens één van de feestdagen. Met de hele familie aan tafel zelf je kleine hapjes afbakken is ook super gezellig. Toch kijkt niet iedereen ernaar uit: gourmetten geeft een enorme stank die dagenlang blijft hangen. Maar dat is geen excuus meer, want met deze simpele tips zul je een stuk minder last hebben van onfrisse geurtjes in je huis of ze in elk geval snel de deur uitwerken.

Zo kom je van de vieze geurtjes af na het gourmetten

Er zijn enkele dingen die je kunt doen voordat je het eerste miniburgertje op de grill gooit. Voordat het feest begint is het verstandig om de gordijnen weg te halen. Dit klinkt misschien als een enorme klus, maar geloof ons: het is het volledig waard. Net zoals de geur in je kleding blijft hangen, trekt de gourmetgeur ook in je gordijnen. Zet zodra je begint ook meteen een raam open, een beetje frisse lucht scheelt namelijk enorm en door de warmte van de plaat krijg je het minder snel koud.

Etentje voorbij?

Gooi dan lekker veel ramen tegen elkaar open en bestrooi de gourmet met veel zout! Waarom? Het zout absorbeert het vet en veel aangebakken resten. Even laten intrekken en dan kun je de aangekoekte resten makkelijk onder de kraan verwijderen.

Als het feest voorbij is, is schoonmaakazijn echt een lifesaver als het gaat om vieze geurtjes. Zet daarom een aantal bakjes gevuld met azijn verspreid rondom ‘plaats delict’ en laat deze een nachtje staan voor een optimaal resultaat. Je kunt ook een beetje azijn verdunnen met water en met een plantenspuit door de kamer te spuiten. Roy Donders gaf ooit de tip om na het gourmetten een pannetje met water en een scheutje wasverzachter op het vuur te zetten. Je huis ruikt hier inderdaad lekker fris door, maar de tip is toch af te raden, omdat het niet bewezen is dat het veilig is voor je luchtwegen. Wil je écht geen stank in huis? Dan kun je het beste lekker bij iemand anders gaan gourmetten.

Toch vergeten de gordijnen weg te halen?

Toch vergeten de gordijnen weg te halen tijdens het gourmetten en stinken deze nu? Breng ze dan gewoon langs bij Stomerij De Handige Naald Sint-Oedenrode.